Spring naar inhoud
Dit plan wordt niet uitgevoerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan wordt niet uitgevoerd omdat het plan te weinig stemmen kreeg tijdens de stemronde.

Een fit Schipperskwartier

Door: Luciano
2 oktober 2020
Gemeente Den Haag | 25 jan. 2020, 09:00

Dit plan wordt niet uitgevoerd. De kosten voor de nummers 1 t/m 4 bedragen bijna 15.000 euro. Hierdoor blijft er niet genoeg budget over om de benodigde 30.000 euro voor het Fitpark uit te geven.

Een outdoor gym waar zowel jonge bewoners als ouderen hun levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Sinds mijn 5e woon ik in deze wijk en van 2010 tot mid 2019 heb ik in het buitenland gewoond.

In die periode heb ik veel gereisd en tijdens mijn tripjes viel het mij op dat er in diverse buurten altijd wel ergens een openbaar sportpark was met  multi oefenapparaten, pull up/calistenic rekken, push up rekken. Zie als voorbeeld de volgende links:

 https://stayfit305.com/city-of-miami-beach-opens-new-fitness-zone-at-flamingo-park/

https://www.change.org/p/birmingham-city-council-build-an-outdoor-fitness-rig-calisthenics-facility-in-cannon-hill-park

Na mijn terugkeer in  Nederland vroeg ik mij af waarom er geen outdoor gym/sportpark is in het Schipperskwartier.

In het wijkprogramma 2016-2019 over het Schipperskwartier las ik dat bijna een kwart (25%) van de kinderen tussen de 6 en 19 jaar overgewicht heeft en niet veel aan sport doet. Dat vond ik jammer om te lezen, want sport en bewegen verbeteren juist de kwaliteit van het leven: je wordt er lichamelijk en mentaal fitter van en het verlaagt de kans op depressie en hart- en vaatziekten. 

Met een outdoor gym in de wijk kunnen bewoners van het Schipperskwartier, jong  en oud, gratis aan fitness doen. Tegelijkertijd kan de outdoor gym/sportpark ook een plek vormen waar men -middels sport- sociale interactie heeft met elkaar. Bij dit park zou ook een instructiebord kunnen worden geplaatst waarop een aantal oefeningen als voorbeeld (en ter inspiratie) worden vermeld.

Dit plan zou uitgevoerd kunnen worden door gemeente die bijvoorbeeld een opdracht besteedt aan bijv. Ijslander (https://www.ijslander.com/sport-fitness/barforz/),  de fitnestuin (www.defitnestuin.nl, www.ijslander.com) of soortgelijk bedrijf. De outdoor gym in Schipperskwartier zou 'geopend' kunnen worden door een bekend persoon, waarbij iemand uit de calisthenic sportwereld een kleine demonstratie kan geven met diverse oefeningen. 


Argumenten

Argumenten voor

Carin | 13 oktober 2020 16:41

Ik vind het belangrijk dat bewoners fit en gezond blijven.
Tevens een leuke ontmoetingsplek om sociale contacten te leggen en onderhouden. En in de buitenlucht is natuurlijk ook een voordeel.lia | 14 oktober 2020 20:23

Goed voor lijf en leden, bijna alle leeftijden hebben hier iets aan, goed voor onderlinge contacten.Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanAnnuleren