Spring naar inhoud
Dit plan is niet haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is niet haalbaar en is daarom niet geselecteerd voor de stemronde van Schipperskwartier Bepaalt.

Van hobby naar werk, een creatief-werkproject

Door: Vanessa
23 oktober 2020
Gemeente Den Haag | 7 dec. 2020, 09:00

Dit plan heeft de haalbaarheidstoets niet doorstaan. Het plan voldoet niet aan de spelregels, omdat het niet aansluit op een van de vier thema’s en het totaalbedrag hoger uitvalt dan het beschikbare budget van €30.000,-

Betrek de jonge talenten uit de buurt bij een opleiding gericht op het plannen van hun toekomst,door middel van artistieke productie en werk

In Schipperskwartier is 35% van de bewoners jonger dan 25 jaar. Dat percentage is hoger dan in de andere wijken in Laak.
Meer dan een kwart van de inwoners heeft een minimuminkomen. Het inkomen ligt lager en de werkloosheid hoger dan het gemiddelde in de stad. 
De jongeren in de buurt hebben het recht om zich hun toekomst op middellange of lange termijn voor te stellen, het zelfvertrouwen te vergroten en een positief beeld te hebben van werk, als een plek van realisatie, met  te bereiken doelstellingen.
Een creatief werkproject dat tot doel heeft jongeren en de buurt actief te betrekken, om hen toekomstperspectieven te bieden voor sociaaleconomische, culturele en toeristische groei. 
Een manier om de buurt te beleven, nieuwe kansen te creëren om te werken en voor toerisme.
Bijdragen aan een actieve deelname aan de zorg voor gemeenschappelijke ruimtes, stedelijke herontwikkeling om nieuwe creatieve, productieve en culturele lymfe in de buurt te stimuleren en te brengen.
Een manier om de buurt te beleven door nieuwe werkgelegenheid te creëren voor de jongeren in de buurt en door toerisme te genereren.
Stimuleer sociaal ondernemerschap vooral gericht op de wijkeconomie.
Een netwerk van kunstenaars en een universum van kleuren dat burgers, maar ook toeristen, direct op de muren van de buurt ervaren en waaraan zij zelf bijdragen.
Een culturele productie van hoge kwaliteit die de wijk een bestemming zal maken voor toeristen en liefhebbers van alle leeftijden. Om nieuwe kansen voor de jongeren in de buurt te creëeren en nieuwe mogelijkheden om werk te zoeken.


Argumenten

Argumenten voor

abdessalam | 23 oktober 2020 18:17

ik ben voor omdat het leuk is voor jongerenGijs | 31 oktober 2020 15:36

De jeugd is onze toekomst. Zeker een duuwtje in de rug voor inwoners van deze wijk.Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanAnnuleren